Nytt år..igen?

Så var det årer igen dags för ett nytt år, det går så fort!

Här kunde det säkert passa med en lång årsberättelse, men jag ska försöka hålla mig lite kortfattad och bara minnas lite höjdpunkter.

Ett av årets bästa beslut för firman var säkert att satsa på nätbokningen! Underlättat både för kunder och för mig själv. I övrigt har jag också försökt digatalisera mera det lilla som går i ett hantverkaryrke, och tack vare min julhjälp Sarah, är jag också ganska nära mina årsmål på den fronten.

På tal om digitalisering så är ju nog tekniken underbar när man hittar sitt användningssätt, det är så lätt att nå ut till er kunder via sociala medier, och också här via. Och att sjölv ha möjligher med kurser som man annars inte skulle ha möjlighet till, som uppsättningskursen jag tog online i höstas. Och när man har möjlighet så är det nog roligt att vara på kurs också för nätverkandets skull. Detta år har varit brokigt när det kommer till skolningar. Allt från foto och digitala marknadsföringskurser till färg och uppsättningsskolningar. Så roligt med ett yrke var man har möjlighet att ständigt utvecklas!

Och samarbeten måste ju nämnas. Stylingeventet med Annas Stil o Sån´t och Dress like Marie Pedersöre i våras var nog så roligt. Och med Anna, att driva Wilhelminas Wedding och arbeta för vår passion, brudar och bröllop!

Och förstås den vackra vardagen, med alla kundmöten, det är ju ändå det bästa i yrket.

Vad vet jag nu om 2019 då?

Mera skolningar, en vidareutbildning ligger om hörnet. Och säkert mera därtill, kurser är så viktiga för mig för att hållas inspirerad och kunna erbjuda det allra bästa åt er, mina kunder.

Arbetstakten fortsätter såhär som i dagsläget fram till hösten. Lite oklart hur arbetsveckorna ser ut efter det ännu i dagsläget, men det klarnar säkert.

Ser fram emot ett nytt år och, kliché, men så sant, nya möjligheter!

Önskar er alla ett framgångsrikt nytt år!

Julerbjudanden 2018

Tipp-tapp-tipp-tapp…julen smyger sig på, kan knappt tro det själv, men denna vecka när jag bokat in nästa tid åt kunder som brukar ha 5 veckor mellan, då är vi redan i veckan före jul!

Denna vecka har vi satt fram årets julerbjudanden i salongen, så det finns mycket att fylla tomtesäcken med nu. Om du vill så presentförpackas allt färdigt vid salongen, så du har bara att lägga under granen i väntan på jul!

Vi? Jo, jag har Sarah med mig vid salongen fram till jul. Hon är utbildad frisör, och vi jobbade tillsammans på Saxessetiden i Ytteresse, sedan har hon jobbat inom en annan bransch. Nu är hon vårdledig, och kommer att jobba med mig några kvällar/lördagar per vecka, så roligt! Hon kommer främst att vara min assistent och ta hand om tvätt och styling, och annars mycket runt om i salongen (jag ser t.o.m möjligheter att komma ikapp med mina administrativa mål för detta år, wow!)

Och nu till årets julerbjudanden;

_MG_9896

No Nothing är godkänd av astma och allergiförbundet, och i julerbjudandet ingår shampoo och balsam för färgat hår, och torrshampo. Pris 25.50€ (normal pris 31.70)

_MG_9902

De allra flesta hår har varit extra torra denna höst, och tagit skada av årets rekordsommar. För handen på hjärtat, använde man hatt så mycket som man skulle ha behövt denna sommar för att skydda håret? I de allra flesta fall. nej. Så nu kommer ett Joicoerbjudande väl till pass, K-pak serien är extra vårdande för skadat hår, deras shampoo och inpackning är en superduo. Denna julgåva är perfekt för att lyxa till det lite extra i jul och nyårshelgerna!

_MG_9969

Finns flera olika inpackningar att välja mellan, kom in till salongen så hjälper jag dig gärna att hitta den rätta. Pris nu 38€ (normal pris 48€)

_MG_9974

Joicos populära produkter finns också i små förpackningar, 50mls flaskor. Perfekt som en mindre julgåva, eller inför resan. Och redan nu i julfesttider så kan det vara bra att ha ett litet spray med i handväskan. 

_MG_9977

_MG_9913

Glitterspray är något som är favorit hos yngre kunder året om, men alla åldrar gillar lite glitter till julfesten, det är så snyggt i håret, oavsett om man har ljust eller mörkt hår. Nu har jag också plockat ihop den perfekta hårstylingsförpackningen, med hårborste, invisibobble hårband, glitterspray och rosett. Pris 13.50€ (norm. pris 17.50€)

_MG_9930

Visst är det härligt med festfrisyrer i jul och nyårstider? 

_MG_9986

Fick in ett parti nya Tangle Teezer borstar lagom till jul. Förutom att den är den absolut bästa utredningsborste jag testat genom tiderna, så är de ju också så snygga! Inget behov av att gömma undan dessa i badrummet.

_MG_9997

Och så till Ekoprodukternas julerbjudanden;

_MG_9907

Ekopharmas stylingserie heter Minttu, och har just en fräsch mintdoft. Julerbjudandet innehåller vax och hårspray, två bra att ha produkter i både kort och långt hår. Pris 24.50€ (norm. pris 30.50€)

_MG_9952

Dessa två julpaket, ovan och under, är specifikt uttänkta för höst och vinterproblemen som så många får. Många har speciellt denna höst märkt av extra mycket håravfall (så även jag), Karpalo-serien är speciellt framtagen för att främja hårtillväxten, i paketet ingår shampoo, balsam och ett serum som lämnas i hårbotten. Herukka-serien är igen perfekt för torra hårbottnar, som är vinterns största problem. Milda produkter som inte torkar ut är viktigt, och Herukka serum att sätta i hårbotten efter tvätt är så sköm och lättar snabbt på klådan. Pris 39€ (norm. pris 49€)

_MG_9957_MG_9963

Ekopharma har och mindre förpackningar (100 och 75 ml), som är bra testa på produkter för dig som är nyfiken på om ekoprodukter är något för dig, eller som reseprodukter, lätta att packa med. Pris 14.50-16€ (norm 18.50-20€)

_MG_9965_MG_9958

Farfalla är en Ekologisk serie som har funnits sedan 80-talet, så de har lång erfarenhet av naturkosmetik redan. Schampon finns i flera olika varianter för olika behov. Balsamet innehåller vildros, och passar till alla schampon. Visste du att vanligen minskar behovet av balsam efter att man tvättat en tid med ekologiskt shampoo? Detta på grund av att inga ekologiska shampon innehåller sodium laureth sulfate, utan mildare tvättensider, så shampoo innehåller mera vårdande ämnen för håret. Pris för shampo & balsam 25.50€ (normalt 32€)

_MG_9921

Farfalla har skum i två olika styrkor, och hårspray. I serien ingår också ett hårgelé. I stylingförpackningen får du välja mellan de olika styrkorna på skummet, och så kommer också spray med. Pris för denna förpackning är 23.50€ (norm. 29.50€)

Öppethållningstiderna vid salongen kan variera lite, så om du vill sticka dig in för att handla produkter, kan det vara bäst att ringa före, så att jag säkert är på plats. Men generellt är öppettiderna fram till jul;
Måndagar; 17.30-21
Tisdagar; 10-19
Onsdagar; 10-16
Lördagar; 10-14 (ej lördag 17.11 och 1.12)

Välkommen in!

Nya favoritprodukterna

Till Joicos K-pak Color Therapy produktfamilj har under våren dykt upp två nya, väldigt bra, produkter! Luster Lock Treatment och nu senast Luster Lock Multiperfector. 


Luster Lock Treatment är en inpackning som är utvecklad för att ge vård åt kemiskt påfrestat hår, och förlänga färgens hållbarhet i håret. Den gör håret välvårdat och glänsande. Joicos egna Quadrabond Peptide Complex tränger in i håret och faktist reparerar håret innifrån, inte bara fyller ytan med silikoner för att det ska kännas bra. Och verkningstiden är positiva 3-5 minuter, fast man kan såklart ha den längre, jag brukar rekommendera inpackning i samband med bastubesök eller filmtittande. 😉 

Luster Lock Multiperfector är en kombination av flera produkter, och de har verkligen lyckats med detta! Detta är ett spraybalsam som innehåller värmeskydd, är utslätande, bevarar hårets färg längre , och ger en fantastisk glans åt håret. Den innehåller också UV-skydd, som förhindrar att hårfärgen bleks i solen, något som överlag märkts väldigt bra i sommar, i och med den soliga maj vi fick. 

Innehåller en kombination av mankett- och arganolja och Joicos egna Quadrabond Peptide Complex, som vårdar och reparerar håret innifrån ut. 

Dessa två produkter har jag testat i salongen, och de får nog utan vidare platser i det stadigvarande sortimentet hos mig. Sällan har jag sett så glansgivande produkt som multiperfectorn. Fast sprayen innehåller två olika oljor så är den ändå så lätt att den t.o.m går att använda på torrt hår, motverkar frissigheten hos t.e.x självlockigt hår, och ger glans som vilket glansspray som helst. 

Priset på dessa är 25€/st.  

Fråga gärna mera, eller be mig testa i samband med ditt nästa besök om du blev nyfiken! 

Uppdatering av kunnande

Vad många väldigt inspirerande kurser jag fått delta i redan detta år. Jag tycker att i detta frisörsyrke är väldigt viktigt med kurser för att fortsätta utvecklas, för det fina är ju att man aldrig är färdig, det finns alltid nytt att lära! Och mycket både lärdom och inspiration har jag fått från dessa. 

Det kickade igång med fotokurs som jag skrev om i ett tidigare inlägg, och sedan dess har det varit: 

-Färgkurs i Tammerfors, KcProfessional ordnade blondfärgningar och blekningar. Trenderna har ändrat hårt på den fronten de senaste åren, och teknikerna hur man bäst applicerar färger är helt annorlunda nu än för bara några år sen. Jag fick ny fördjupad kunskap om bl.a bayalage och babylights och hur man tänker vid placeringen av dessa.

Här är lite bilder från dagen, första bilden är min färdiga modell: 

 modellens hår före färg.

-Sen var det dags för en klippkurs, Jani från Schwarzkopf höll den. Nya tekniker och inspiration följde även med i bagaget från den kursen. Ibland behövs också det mest självklara repeteras och uppdateras. Intressant också hur det på en kurs kan kännas som om det är första gången man håller saxen trots snart 14 arbetsår bakom. 😅 

 min modell för dagen.

-Också den ekologiska sidan behöver kursas för att hållas uppdaterad. Inhemska Ekopharma har nyligen lanserat växtfärger, och i Vasa vid Yrkesakademin hölls kurs om dem. Vi fick också pröva dem på oss själva, och de gav verkligen fina resultat! 

Här är mitt eget hår Efter och före: 

Ekopharma lanserade också två nya shampon och ett hårskölj, för att få och bibehålla bästa möjliga resultat av färgningen. 

Mera då? Jo, det är ännu på gång, jag har tagit in ett par nya färgserier till salongen, och om ett par veckor får jag skolning om dem. Sedan så ska jag hålla ett par MI-kurser i Kronoby och Pedersöre, festfrisyrer och flätor står på schemat då. Och sen har några kollegor frågat efter en festfrisyrsskurs, så åtminstone en sån är i skrivandes stund redan inbokad, alltid lika roligt att bli tillfrågad om sånt, det värmer att få lära ut det som jag själv brinner för!

Lite bilder från föregående MI-kurser: 

Torrt hår?

När man bor på våra nordliga breddgradrar, märker man det på både hud och hår denna årstid. Håret blir torrt lika som huden, och statiskt. Hur råder man bäst bot på det då? Genom att tillföra det håret saknar, fukt och mera fukt!

Inpackningar ger den bästa fuktboosten och piggar upp ett vintertrött hår, med fördel kan man låta dem verka i bastun, helst intäckt i en handduk, eller varför inte under tiden man tittar på ett avsnitt av favoritserien på netflix. Jag rekommenderar då inte att göra en inpackning strax före man ska göra t.ex. en festfrisyr, eftersom den intensiva fukten kan göra håret lite tyngre strax efter.

Joico treatment                                                 Joicos inpackningar kostar 25€/tub,
                                                      finns för olika hår och behov

ekopharma tyrni                                       Ekopharmas ekologiska havtornsinpackning, 18 €

Balsam är förstås nära inpå ett måste för de flesta denna årstid, om man inte gillar ursköljbart balsam, finns också bra alternativ att lämna i håret. Leave in balsam finns i sprayform, som skum och krämer, så du hittar säkert en favorit bland dem också. Generellt kan man säga att för finare och tunnare hår kan ett spraybalsam vara att föredra, medan ett grövre eller självlockigt hår kan bli mera lätthanterligt av ett i krämform.

no nothing moisture                       No Nothing har fuktighetsgivande shampoo, balsam och
                   spraybalsam, 9.90€/st. På kommande också inpackning till serien.

Om sedan detta inte räcker, eller om man vill pigga upp både hår och själ, så går det också att göra en vårdbehandling på salong. Utbudet varierar från salong till salong, hos mig så finns t.ex. populära Olaplex och Joico 4step vårdbehandlingar, och också olika alternativ på den ekologiska sidan.

Joico 4step

Från Prislistan:
Vårdbehandling
 /Hiushoito
Joico 4 Step 30 / 37 / 45€ (i samband med klippning / leikkauksen yhteydessä 20/ 27 / 35€)
Olaplex        35/ 45 / 55€ (i samband med klippning / leikkauksen yhteydessä 25/ 35 / 45€)
I vårdbehandlingen ingår tvätt, behandling med vårdande och reparerande medel , hårbottensmassage och föning. 
Hiushoito sisältää hiusten pesu, käsittely hoitavilla ja korjaavilla aineilla, hiuspohjan hieronta ja hiusten muotoilu.

Fotokurs

Vissa säsonger är det knappt så man hittar någon intressant kurs alls, och vissa, som denna, så ramlar de bara över en från alla håll. Det kommer att bli en hel del kurser denna vår, inom traditionella såväl som ekologiska sidan, och även lite annat. Som i helgen, när jag på lördagen deltog i en Fotokurs, som hölls av Sara Bondegård, som har Studio Sara i Kristinestad.

20180113_104741.jpg

Tanken med kursen var att lära känna sin kamera lite bättre, så att man blir bekväm med att våga ta sig bort från ”auto”läget. Något som jag har kört hårt på hittills, men nog alltid tänkt att jag ska komma mig ifrån. Sara gav jättebra grunder till det, hon förklarade bra och enkelt vilka de viktigaste funktionerna är och hur man använder dem. Så nu är det då bara massvis med övning som gäller för att nöta in den nya kunskapen!