Locks Of Love

Denna dag var en extra rolig dag vid salongen. Jag fick göra nånting som jag under min karriär faktiskt inte fått göra förr, klippa ett hår för ett mycket gott ändamål, det skulle doneras till peruker år barn och ungdomar. Och det är också nåt som jag många gånger tänkt att skulle vara så roligt att få vara med om! Så jag tror att jag, och min vän Ida, som kommit på den fina tanken, var lika nöjda den här dagen.
Här ska jag först berätta lite vad vi gjorde, och senare i inlägget ska jag berätta mer om hårdonationer, och LocksOfLove, dit håret sändes;

IMG_3378                                                                       Idas hår före vi tog till saxen.

Ida har dom senaste åren endast satt någon lättfärg och toning i håret, för några år sen satte vi ljusa slingor, och eftersom håret man donerar inte får vara blekt, så klippte vi för säkerhets skull en bit av topparna, håret mätte jag före att var från nacken ner till topparna 50(!)cm. För en donation till LocksOfLove, som Ida valt, behöver håret vara 10 inch, alltså 25,4 cm. Så det räckte mycket bra!

IMG_3384  IMG_3388

 

 

 

 

 

 

 
Håret flätades, så som de önskar att man gör (hästsvans går också bra), och klipptes sen av. Den avklippta flätan mätte ca 36cm. Sen klippte jag frisyren som vi kommit fram till åt Ida.

IMG_3392                                                                             Den färdiga klippningen.

Och för att riktigt få till den där ”total makeover” känslan lade vi förstås även i en färg, en mellanbrun grund valdes ut, och för att få fram mera rörlighet och livlighet i Idas tjocka hår, satte jag också i en aningen ljusare nyans i ombréstil. Här är då slutresultatet:

IMG_3400  IMG_3396

 

 

 

 

 

 

 
IMG_3408                                                                          En viss skillnad, eller hur? 😉

Anledningen att vi båda fastnade för organisationen LocksOfLove, var att de tar emot även färgat och permanentat hår. De ställen jag fått fram med googles hjälp här i Europa tar emot endast naturhår, dvs. hår som inte är färgat. Enda men där också är blekt hår, det tas inte emot eftersom de inte kan använda det.
Om håret är uppklippt eller grått kan man också donera det. På deras hemsida står det att kortare hår separeras från flätan/svansen och även grått hår säljs för att får täckt tillverkningskostnaderna.

När man donerar ett hår bör det vara rent, torrt och flätat eller i en hästsvans. Jag rekommenderar nog att låta en frisör göra det, som syntes på bilden när vi klippt av Idas fläta kan en uppsnyggning behövas efteråt! 😉

LocksOfLove är en välgörenhetsorganisation som tillverkar peruker åt barn och ungdomar under 21 år. Läs mer om deras verksamhet på deras hemsida: www.LocksOfLove.org

IMG_3418

Den avklippta flätan, och ett ifyllt hårdonationsformulär postades sen till LocksOfLove i Florida, och vi väntar ivrigt på att få ett svar/en bekräftelse som utlovas på deras hemsida. Det kan ta upp till 60 dagar, eftersom de får in många hårdonationer.
Jag hoppas även att de i svaret skulle meddela om håret duger till peruk, eftersom det inte heller är något jag som frisör kan avgöra. Jag tycker själv att Ida har bra kvalité och tjockt hår, men kraven är också höga på de hår de använder sig av. Men som Ida själv sa, nu har hon gjort vad hon kan göra, och kan då bara hoppas på att det kommer till användning.

Hoppas detta kan inspirera någon annan också till att göra samma fina sak, jag står gärna till tjänst med en gratis klippning om man kommer på tanken att sända sitt hår till en välgörenhetsorganisation!

 

3 reaktioner på ”Locks Of Love

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s