Vart tog 10 år vägen?

För 10 år sedan hade jag studerat i 3 år till drömyrket som jag hade redan som liten, yrket som pappa sade att han kunde se i mej redan när jag satt på hans axlar och kammade mjäll ur håret på honom. För 10 år sedan skålade vi i champagne med klassen på botniahallens gårdsplan, efter 3 år hade vi nått vårt mål, fått examensbetygen i hand och stod och blickade mot framtiden, som kändes så stor och oskriven. Jag minns att tanken någon gång korsade mitt huvud då, vad gör jag om 10 år? och tänk, de åren har gått och här sitter jag med facit i hand. Blev det som jag tänkt mej? både ja och nej. Ångrar jag något? Absolut inte.
Jag har fått starta och bygga upp ett företag från grunden, tillsammans med en god vän och kollega. Och det kan inte finnas något ivrigare och förhoppningsfullare än 2 nyutbildade företagare. Tillsammans har vi fått se det positiva och negativa med företagandet. Tilsammans har vi gjort många bra beslut, även några lite mindre lyckade, men vi har ”dreiji upp snårn” å gått vidare, hittat lösningar och haft roligt på vägen.
Saxesse växte och första lokalen blev för liten efter några år, då renoverade vi och bytte till större utrymmen. Vi kan säkert båda säga att vi efter 8 år avslutade Saxesse på topp, och antog oss nya utmaningar i varsin by. Att börja karriären och få i flera år arbeta med fantastiska kolleger har gett mig så mycket, man utvecklas också av att se hur andra arbetar, och alla har sina styrkor och svagheter i yrket, och det är otroligt givande att hjälpa och få hjälp av andra för att gå framåt i branschen. Och utan åren i Ytteresse skulle jag inte säkert ha lika bra kontakt med kollegor inom samma bransch. Ännu nu har vi regelbundna lunchträffar, något man alltid ser fram emot!
Tiden var för min del då mogen att göra det jag alltid sagt jag ALDRIG skulle, öppna salong i mitt eget garage. Efter en omfattande renovering och tillbyggnad så öppnades Dreamhair i maj 2012.
Och dessa 2 år har bara flutit på, otroligt snabbt. Med dessa år som erfarenhet kan jag nog säga att det var ett bra beslut att arbeta i eget garage, och det är faktist riktigt lagom långt hemifrån. Och eftersom man som företagare sätter mycket av sin fritid på arbetet också, är det mycket bekvämt att ha allting nära, så det är bara att gå över dit när nåt ska fixas. Och mina kompanjoner består av 2 lurviga, fyrbenta välkomsthälsare när kunder kommer in, eller åtminstone en av dem vet de flesta som besökt salongen 😉

Och nästa 10 år då?
Det enda jag säkert kan säga om dem är att de absolut inte kommer att likna de gångna åren.
Som de flesta vet väntar en ny vardag till hösten för min del, efter 10 år som företagare ska jag få en chef, som förhoppningsvis är mycket snäll, men som lär bestämma över både vaken tid och sovtider en tid framöver! 😉 Det blir nya utmaningar i livet när nästa generation Dahlvik kommer till världen.
Men före det återstår förhoppningsvis ännu ca 6 veckor arbete, på halvtid fr.o.m Juli!

En reaktion på ”Vart tog 10 år vägen?

  1. Tänk vad tiden gått fort, minns ännu när ni öppnade Saxesse (känns som typ fem år sen högst). Hoppas chefen är en snäll typ, det får du ju snart se! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s